Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Medvehagyma receptek képes leírás - Medvehagyma.tlap.hu
részletek »

Medvehagyma receptek - Medvehagyma.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: medvehagyma.tlap.hu » Medvehagyma receptek
Keresés
Találatok száma - 31 db
 Rakott medvehagyma

Rakott medvehagyma

Különleges és kellemes élmény, ha az asztalra kerülve megérezzük az illatát. Hozzávalók - 70 dkg medvehagymalevél, - 6 evőkanál zsemlemorzsa, - 10 dkg margarin, - 20 dkg gomba, - 10 dkg sárgarépa, - 2 dl tejföl, - 5 dkg trappista sajt, - 4-5 ek. olívaolaj, - só, bors, petrezselyem ízlés szerint. Elkészítése: A spenóthoz hasonlóan megfőzzük a leveleket, majd lecsurgatjuk. A sárgarépát és a gombát petrezselyemmel megszórva az olajon puhára pároljuk. A fele margarinnal kikenünk egy tepsit, beleszórjuk a zsemlemorzsa felét, majd beletesszük a kinyomkodott medvehagyma felét. Húsevők darált húst is használhatnak hozzá. Kevéske borssal megszórjuk, majd a tejföl felét is ráöntjük. Az egészet lefedjük a megmaradt levelekkel, majd a zsemlemorzsa másik felét is rászórjuk. Végül hozzáadjuk a maradék tejfölt is. A maradék margarint apróra tördelve rátesszük, majd reszelt sajttal hintjük meg a tetejét. Piros Arany pöttyöket csöppenthetünk rá díszítésként, sóval ízlés szerint ízesíthetjük. Sütőben jól átsütjük.

Ancsyka medvehagymás receptjei

Ancsyka medvehagymás receptjei

Medvehagymás briós: Ígérem nem fog mostantól a csapból is medvehagymás recept folyni. Eltettem a javát (előző post) ezt a finomságot csak azért sütöttem ma, mert nem tudtam ellenállni a friss növénynek. Még sosem készítettem hasonlót, ez ősbemutató volt a konyhámban. Azt viszont nem ígérem, hogy sosem fogok, mert nagyon finom. A nyers tészta állaga először kicsit megijesztett, mert nagyon lágy, krémes. Pici lisztet tettem is a gépbe, míg dagasztott, de aztán a későbbiekben nem volt vele gond. Az eredmény lehengerlő, a sülés közben terjengő isteni illatokról pedig ódákat tudnék zengeni. De próbáljátok ki, ígérem nem fogjátok megbánni! További ízelítő receptek: medvehagymás fűszerpaszta, medvehagymás omlett

Borsa medvehagymás receptjei

Borsa medvehagymás receptjei

A pesto és a fűszervaj után tovább kísérletezünk a medvehagymával, és még mindig isteni finom. A medvehagyma legendás, mindenki próbálja ki! A medvehagyma áldásos hatásairól már szóltunk, és ugyanitt két isteni receptet is ajánlottunk. Mondanunk sem kell, van folytatás, hiszen a medvehagymából rengeteg minden készíthető! Legfinomabb (és leghasznosabb) nyersen elrágcsálni, vagy salátát készíteni belőle. De tovább variálhatunk vele, íme egy további medvehagymacsokor: Receptek: Medveha gymás cukkini főzelék, Medvehagymás-juhtúrós rétes, Medvehagymás perec.

Fasírt medvehagymával

Fasírt medvehagymával

Összetevők 50 dkg darált hús 2 db nyers tojás 2 db főtt tojás 1 db vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 1 evőkanál olaj 1 csomó medvehagyma 1 db áztatott zsemle só bors ételízesítő zsemlemor zsa a sütéshez: olaj Minden összetevő hozzáadása a bevásárló listához Elkészítés A darált húst összekeverem az olajon megpárolt vöröshagymával, a péppé zúzott fokhagymával, az apróra vágott medvehagymával.

Kicsi Vú medvehagymás receptjei

Kicsi Vú medvehagymás receptjei

Kipróbáltam! : Gombás-paradicsomos pulykaragu medvehagymás polentával Kaptam Mammától egy befőttes üvegben sózott, aprított medvehagymát. Az első étel, amiben nemrég kipróbáltam, épp tőle származik. Annyit változtattam rajta, hogy vegyes erdei gomba mix helyett sima csiperke gombát használtam az egyszerűség kedvéért. Az eredmény egy gyors és nagyon finom, laktató fogás lett. A polenta külön élmény volt, mert eddig csak juhtúrós puliszka formájában kóstoltam és bár nagyon vonzott, egyúttal fenntartásaim is voltak, hogy nem túl száraz és ízetlen-e valójában. Ez a változat mindkét előítéletemre rácáfolt: a tej miatt isteni krémes, a medvehagymától pedig kellemesen fűszeres lett. Ismétlés várható. További recept ízelítő: medvehagymás rántotta, Focaccia medvehagyma-pestóval, Medvehagymás retektzatziki,

Hirdetés
Lorien receptjei

Lorien receptjei

A hétvégét Pécsett töltöttük, ezért alkalmunk nyílt egy kis kirándulást tenni a Mecsek északi részébe, ahol március végén-április eléjén a medvehagyma-szezon kellős középébe csöppentünk. Nem mintha meglepődtünk volna ezen, hiszen ollóval és zsákkal felszerelkezve érkeztünk. Szorgos kis csapatunk felkaptatott a hegyoldalba és megkezdte a szüretet, két óra leforgása alatt több, mint elegendő mennyiség gyűlt össze, de ha egyszer az embert elkapja a mohóság, akkor nehéz alóla szabadulni. Hazaérkezve nekikezdtünk a feldolgozásnak. Korgó gyomorral természetesen nem lehet dolgozni, ezt megelőzve gyorsan összedobtam egy medvehagymás tésztát.

Medvehagyma krémleves 2.

Medvehagyma krémleves 2.

A medvehagyma krémleves finom eledel. Nemrég Litauszki Zsoltnál is ezt ettem, aztán vettem szép, friss medvehagyma leveleket és magam is elkészítettem egy Allium ursinum L. krémleves variációt. Jó leves, szép leves, divatja, is van, szezonja is van, egészséges is, vagyis minden egyben van ahhoz, hogy gyakran fogyasszuk, amíg lehet. Elmesélem, hogy én most miképpen készítettem, aztán mindenki készítse úgy, ahogy jónak látja.

Medvehagyma leves

Medvehagyma leves

A medvehagyma évelő növény, árnyékos erődőkben található, nálunk legnagyobb mennyiségben a Mecsekben. Lehet belőle készíteni levest, pesztót (szószt) rizses és tésztás ételekhez, és még sokféle ételt. Aprítva mélyhűtőben is tárolható. Ebben az évben Orfűn Medvehagyma Fesztivált rendeznek és lehet medvehagymát szedni a közeli erdőkben.

Medvehagyma pesto

Medvehagyma pesto

A medvehagyma egyik legjobb felhasználási módja, mert ha ezt megcsináltad, bármihez hozzáteheted, ízesíthetsz vele, és így tovább. A bejegyzésben receptet és legalább nyolc féle felhasználási módot találsz. Próbáld ki ezt a nagyszerű hazai fűszernövényt, mert karakteres, de mégis lágy ízű, és nagyszerűen kombinálható más alapanyagokkal, ételekkel. Kicsit fokhagymára emlékeztető íze miatt akár helyettesítheti is azt. A medvehagyma pestót üvegbe téve hűtőben is tarthatod hetekig, de egy csinos csomagolásban ajándéknak sem utolsó.

Hirdetés
Medvehagymás csirke wok

Medvehagymás csirke wok

Érdemes kipróbálni a medvehagymával készült ázsiai receptet azoknak, akik kedvelik a medvehagymát és a wokban készült ételeket. A medvehagymás csirke wok egyszerűen elkészíthető, a sok zöldségnek köszönhetően egészséges és könnyű étel, de felhívjuk a figyelmet arra, hogy a húst a sütés előtt pácoljuk, erre időt kell hagyni. Természetesen húsmentesen is elkészíthető.. Hozzávalók (4 fő részére): 1 chili paprika 5 ek szójaszósz 1 ek szezámolaj 40 dkg csirkemell filé 1 sárga kaliforniai paprika 1 hagyma 1/2 fej kelkáposzta 20 dkg laskagomba 1 kisebb csokor medvehagyma 2 ek olaj 2 ek szezámmag a szószhoz: 1 diónyi darab gyömbér reszelve, 6 ek rizsecet, 6 ek szójaszósz, 2 ek szezámolaj, só és bors Elkészítés: 1. Első lépésként pácoljuk be a húst. A chili magházát távolítsuk el, vágjuk fel vékony karikákra. Keverjük el a szójaszósszal és a szezámolajjal.

Medvehagymás fetakrém

Medvehagymás fetakrém

Mivel a kennivaló mindig jól jön, ezért természetesen itt egy medvehagymás kence :-) Medvehagymás fetakrém Hozzávalók: 10 dkg feta sajt, 5 dkg juhtúró, 1 kk magos mustár, 1 kk édes mustár, 2 ek tejföl, 1 marék apróra vágott medvehagyma, őrölt bors, citromlé ízlés szerint

Medvehagymás gombatorta

Medvehagymás gombatorta

Leginkább svédasztalos vendégségre, esetleg előételnek ajánlanám ezt a gombás fogást. Sörkorcsolyának sem lenne megvetendő. Vigyázat, nagyon eteti magát, egy ekkora adag nem sok embernek elég. Érdes tinóru, gumós csiperke, őzláb és piruló galóca lapultak most a vegyes gomba csomagban, nagyon jól illenek egymáshoz. Elárulom, a medvehagyma még tavalyi fagyasztás, de el kellett használni az utolsó adagot, remélem, a hétvégén már frissel dolgozhatok. Szilikon tortaformát használtam, amit nem kell kivajazni, a hagyományoshoz mindenképpen sütőpapírt ajánlok, hogy szépen ki lehessen venni a formából, mert a torta állaga elég lágy.

Medvehagymás krumplipüré

Medvehagymás krumplipüré

Volt a múlt héten minden: emlékezetes ebéd, különleges vacsora, csillagos étterem, a hét ízdíját azonban mégis valami egészen egyszerűen viszi: a medvehagymás krumplipüré. Ameddig tart a medvehagyma szezonja, gyanítom, gyakran kerül majd asztalra. Szerintem annyira tökéletes magában, hogy nem is érdemes köretté degradálni, esetleg meg lehet fejelni egy tükör-, vagy lágytojással. Persze jófajta krumpli és a lehető legjobb vaj szükséges hozzá. A vajas krumplipüré olyan intenzíven veszi fel a medvehagyma finom fokhagymás ízét, hogy per pillanat még a legdrágább fehér szarvasgomba sem tudná vele felvenni a versenyt. A medvehagymáról szerencsére annyi információ található mindenütt, hogy az is talál, aki nem is keres.

Medvehagymás mártogatós

Medvehagymás mártogatós

A zöldfűszeres mártogatós egyszerűen és gyorsan elkészíthető félétel. Ez azt jelenti, hogy csak néhány kiegészítő hiányzik a finom és változatos fogáshoz. Ez lehet péksütemény, felvágott, nyers vagy párolt zöldség, sós rágcsálnivalók, leveles tésztából készült falatok, sült húsok, grillezett zöldség, vagy akár krumplipuffancs. Készíthetünk különböző zöldfűszeres mártogatóst ilyen kiegészítőkkel akár parti éltelként is..

Medvehagymás pogácsa

Medvehagymás pogácsa

A medvehagymáról egy bakonyi származású barátunktól hallottam először. Mesélte, hogy a szülei sűrűn járnak a Bakonyba túrázni, és ilyenkor az édesanyja medvehagymát gyűjt, amiből isteni pogácsát készít. Egy házibuli alkalmával, a barátunk mamája küldött egy nagy doboz medvehagymás pogácsát, amit egy szempillantás alatt elfogyasztott a társaság. Mivel mi is félig bakonyiak lettünk, így a tavasszal induló túraszezonnal én is elkezdtem medvehagymát gyűjteni az erdőben. A receptet beszereztem, és azóta többször is elkészítettem a pogácsát. Hozzávalók 6 főre 50 dkg finomliszt, 2 tojás, 25 dkg ráma margarin, 1 pohár (2 dl) zsíros tejföl, 2 dkg élesztő, 2 dl tej, 2 tk cukor, só, 1 csokor medvehagyma, reszelt sajt. elkészítés 1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadunk 1 tojást, és a tejfölt, amit szintén belekeverünk. Beletesszük a sót, a sózással figyelnünk kell, mert nem ízletes a sótlan pogácsa.

Medvehagymás pogácsa

Medvehagymás pogácsa

Elkészítés: 75 - 90 perc nehézség:normál sütési hőfok:200 ; sütési idő:20 perc Hozzávalók: 50 dkg liszt 10 dkg medvehagymalevél 2 tojássárgája 1 dl tejföl 25 dkg vaj vagy margarin vagy sütőmargarin 3 dkg élesztő 1 dl tej só 1 dkg cukor Elkészítés Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk, a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Jól kidolgozzuk félkemény rétestésztának, amit fél óráig pihentetünk. A medvehagyma leveleket megmossuk, jól lecsepegtetjük, és vékony csíkokra vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a vágott medvehagymalevél felét, és az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset.

Medvehagymás receptek

Medvehagymás receptek

Finom receptek - receptek képekkel. Több, mint 9200 recept, 115 különböző kategóriában. Előételek - levesek és egytálételek - húsételek - pizzareceptek - vegetáriánus receptek - sütemények - befőzés - savanyúság - húsvéti receptek - húsvéti sütemények karácsonyi receptek - karácsonyi sütemények - finom italok.

Tuti menü