Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Medvehagyma receptek képes leírás: Medvehagymás - Vajhal [2. oldal]
részletek »

Medvehagyma receptek: Medvehagymás - Vajhal [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: medvehagyma.tlap.hu » Medvehagyma receptek
Keresés
Találatok száma - 27 db
Medvehagymás szélesmetélt

Medvehagymás szélesmetélt

12 után 30 perccel bejelentettem a férjemnek: ma hideget fogunk ebédelni - megvolt az oka - Addig toporogtam a konyhába, de nem tudtam rájönni, mi is legyen az, de valahogy semmi sem jött össze, nem kívántam semmi különöset, maradék pedig most a hűtőben sem volt. Addig, addig, hogy 13 órát mutatott az óra: Csengetett a postás, s a csomag megérkezett. Férjemet küldtem a csomagért, én pedig szedtem elő a tésztanyújtó gépemet, hoztam a kamrából a lisztet, a tojást.

Medvehagymás tekercsek

Medvehagymás tekercsek

Nem múlhat el nap medvehagyma nélkül. Még körülbelül két napig, utána elfogy. A mai medvehagyma a szabolcsi töltött káposzta mintájára készült, csak hús helyett gombával, káposzta helyett meg medvehagymával. Szóval igazán majdnem ugyanolyan. Azt nem állítom, hogy hamar megvan, ilyen szempontból tényleg hasonló a töltött káposztához. Az is igaz, hogy nem lenne feltétlenül szükséges 4 centis darabokat göngyölni belőle, de a szüleim is olvassák a blogot, és kitagadnának, ha ennél nagyobbakat mernék tölteni. Mindenesetre ma erre is volt idő, mert a miniatűrt megcsípte a cecelégy, és átmenetileg én sem tudok hozzáférni egyik orvosi adatbázishoz sem, szóval maradt a főzés. Kevesebb idővel rendelkezőknek javaslom kettő helyett három medvehagyma levél összeillesztését, úgy azért, nagyobb töltikékkel gyorsabban halad a munka.

Medvehagymás tortilla

Medvehagymás tortilla

Igazán praktikus, hogy a medvehagymaszezon húsvét körül van. Ez a tortilla ugyanis nem jött volna létre, ha nem kellenek kifújt tojások a kézműves szakkörre. A medvehagyma egy egészen más ételben végezte volna. Már éppen végezni készült, amikor elhangzott a mondat, holnapra kell négy kifújt tojás az iskolába! Évekig megúsztam, s most nem voltam résen, hagytam férjet külhonba utazni, pedig a tojáskifújás mindig is az ő feladata volt. Az anyai tekintélyt nem szabad csorbulni hagyni, anya, de tényleg meg tudod csinálni? Persze, kislányom, ebben profi vagyok, nem tudtad? Neeem. Tojásokat alaposan meleg vízzel dörzsi szivaccsal megpucolom. ... Hozzávalók: 2 krumpli 6 dkg bacon 4 tojás só egy marék medvehagyma kevés füstölt paprika (elhagyható) A bacont apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben ropogósra sütjük, félretesszük. A krumplit felkockázzuk, a szalonnazsíron pirosra sütjük. A tojásokat felverjük, kissé sózzuk. A medvehagymát apróra vágjuk, a tojásba keverjük. Folytatás a blogban.

Medvehagymás tzatziki saláta

Medvehagymás tzatziki saláta

Nagyon finom diétás saláta, amely akár önmagában is fogyasztható, de sültek mellé is kiváló. hozzávalók: 1 csomag medvehagyma, 1 nagy kígyóuborka 2 dl szójatejföl (vagy bármilyen más növényi tejföl) 2 ek kapor, 1 kk. Borsika hidegen sajtolt olaj a medvehagymát darabokra tépkedjük, az uborkát felkarikázzuk, és egy tálba rakjuk.

Medvehagymás, chilis osztriga recept

Medvehagymás, chilis osztriga recept

Az ízletes egy több mint 7000 receptet tartalmazó receptgyűjtemény. A receptek az oldalon kategóriákba sorolva találhatóak. Elérhetőek itt szárnyasokból készült ételek, különböző húsételek (sertés, marha, birka, bárány stb.), sütemények, desszertek, tészták, tésztafélék, vadhúsból előállított ínyencségek, receptek a különböző ünnepekre, főzelékek, levesek, egytálételek, előételek, halételek, a vegetáriánus konyha gyöngyszemei, mártások, saláták, köretek, fogyókúrás és diétás receptek, a tenger gyümölcseinek csodálatos étkei, belsőségekből készült ételek, befőttek, savanyúságok, kávék, teák és nem utolsó sorban a francia konyha büszkeségei. Találhatunk itt olyan egyszerű recepteket is mint a francia almás melegszendvics, de olyan különlegességeket is mint az egyre népszerűbb medvehagymával készült receptek.

Pástétom medvehagymával

Pástétom medvehagymával

Hát, igen, hozzánk is beköszöntött a medvehagyma...:-) Bevallom, ezidáig én nem is hallottam erről a növénykéről, csak idén először, a többi kedves bloggertárs receptjeit olvasgatva. Aztán kapóra jött, hogy az egyik bio házhozszállítónál újdonságként jelent meg a medvehagyma, így be is rendeltem belőle egy csomaggal (490 Ft volt egy hatalmas csokor). A medvehagyma értékeiről én most nem írogatnék nagyon, megtette előttem Ízbolygó és Fűszeres Eszter is beható részletességgel, úgyhogy őket mindenképp ajánlanám a téma iránt érdeklődőknek!:-) Az első próbálkozás egy pástétom volt, melynek receptjét a Kismama Magazin márciusi számában találtam, és egy névnapi ebéd előételeként szolgáltam fel frissen sült és pirított házikenyérrel. Nagy sikert aratott, mert a résztvevők közül mindenki éltében először kóstolta, látta!:-) Slusszpoén volt, hogy ugyanarra az ebédre egyik sógorom (aki kertészmérnök), egy szép adag cserépbe ültetett medvehagymával érkezett, mint ajándék!!:-))) Jobban nem is tudtak volna időzíteni!:-) Náluk a kertben nő, abból vett ki néhány hagymát. Ma pedig kiültettük a mi kertünkbe a cserépből, kíváncsi vagyok, mi lesz belőle!

Recept paradicsom receptjei

Recept paradicsom receptjei

Medvehagymából készülhet leves, főzelék, mártás, saláta, szendvicskrém, sós sütemény és még medvehagymás pizza is létezik. Medvehagyma leves Fél kg medvehagyma levél Olaj 1 liter víz 2 kk keményítőliszt 1 üveg fehérbor 5 tojássárgája pirított kenyérkocka A medvehagymát felvágjuk, olajban megpároljuk, vízzel felengedjük, és fél órát főzzük. A keményítőt a borban feloldjuk hozzáöntjük a leveshez, elkeverjük benne a tojássárgáját. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk. További receptek: medvehagyma főzelék, medvehagyma-mártás, medvehagyma-saláta, medvehagymás pizza, medvehagymás szendvicskrém, medvehagymás kosárka, medvehagymás vaj

Sufnudli zsenge medvehagymával

Sufnudli zsenge medvehagymával

A következő recept a Pécsi Borozó 2010-es, tavaszi számában jelent meg A sváb gnocchi címen. A szerkesztőség nyitottságának köszönhetően - nem kis örömömre - valószínűleg a kiadvány következő számaiban is lesz majd egy-egy sváb recept a pekeskifli.blog-ról. Aki még nem ismerné a Pannon Borrégió gasztronómiai és bormagazinját, annak szeretettel ajánlom ezt a negyedévente megjelenő ingyenes lapot, amelyben az aktuális bortesztek mellett érdekes borász- és séfinterjúkat is olvashatunk, valamint megtaláljuk benne a témával kapcsolatos legfontosabb események, rendezvények rövid összefoglalóit is. És akkor jöjjön a sváb gnocchi.

Szezon receptek

Szezon receptek

Rövid, mindössze háromhetes a szezonja a medvehagymának, ennek a sokoldalúan használható gyógynövénynek, használjuk tehát bátran ezekben a napokban, frissítsük fel vele konyhai repertoárunkat! A medvehagyma sokoldalú gyógyhatásairól ismert, koleszterinszint csökkentő, féreghajtó tulajdonságai éppolyan jók, mint a gyomorra és a bélrendszerre gyakorolt jótékony hatása. Mivel szárítva veszít gyógyerejéből, inkább frissen fogyasszuk. Az alábbiakban néhány receptet adunk közre, hogy segítsünk ennek a ma még nem túl ismert növénynek a felhasználásában. Legfinomabb belőle talán a krémleves, melyet elkészíteni pofonegyszerű. Hozzávalók: 30-40 dkg medvehagyma levél 2 csapott evőkanál liszt 0,5 liter tej 1,5 dl tejszín só, bors 5 dkg vaj Elkészítés: A felolvasztott vajon futtassuk meg a megmosott medvehagyma leveleket, míg azok össze nem esnek. Ekkor szórjuk meg a liszttel, pirítsuk egy-két percig, majd öntsük fel a tejjel. Keverjük simára, melegítsük fel, majd töltsük a levest turmixgép poharába, és pürésítsük. Használhatunk botmixert is, de tapasztalatom szerint a turmixban jobb eredményt érhetünk el.

Hirdetés
Vajhal medvehagymás pürével

Vajhal medvehagymás pürével

Korábbi vélekedésemmel ellentétben mégis tudtam venni medvehagymát a METRO-ban (!), így folytatódhatott tovább a kísérletezés. Úgy döntöttem, hogy hétvégén halat készítek, úgysem győzöm eleget hangoztatni, hogy minél többet eszünk belőle, annál jobb. Aktuális kedvencem jelenleg a vajhal - szintén METRO-s beszerzés. Állaga és formája hasonlít a tonhaléhoz vagy kardhaléhoz, azaz inkább olyan, mint egy steak, 2-2,5 cm-es szeletekre/érmékre vágva, szeletenként fagyasztva vettem. Húsa hófehér, nagyon ízletes, lédús, szálkamentes, nekem még a vörös tonhalnál is jobban ízlik. A hallal kapcsolatban a kevesebb több elvét szoktam érvényesíteni, azaz a lehető legkevesebb ízesítőanyaggal készítem el, hagyom érvényesülni az ízeket. Ebből a halból fejenként egy szeletet számítok, mert nagyon kiadós.

Tuti menü