Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Medvehagyma tartósítása képes leírás - Medvehagyma.tlap.hu
részletek »

Medvehagyma tartósítása - Medvehagyma.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: medvehagyma.tlap.hu » Medvehagyma tartósítása
Keresés
Találatok száma - 5 db
Hogyan tartósítható? - fórum

Hogyan tartósítható? - fórum

Szeretnék valamilyen formában megvahagymát eltenni. Erre kérnék ötleteket. Bírja a fagyasztást? Szárítani kell? Esetleg valami más? Leginkább kenyérrel szeretjük enni. Köszönöm! És egy válasz: "Én megmosom, és felvágom úgy mint a petrezselymet, aztán dobozba a fagyasztóba rakom. Tavaly hurka formában folpack-ba tekertem, és mindig csak levágtam belőle egy darabot, ha szükség volt rá. Szoktam tenni belőle húsételekhez, levesbe, főzelékbe, salátába... Nagggyon egészséges! Sajnos idén csak akkor jutottunk el szedni, amikor már virágzott. "

Medvehagyma szezon, üvegben eltéve

Medvehagyma szezon, üvegben eltéve

Nemrég rákattantam a medvehagymázásra, mert ez is olyasmi, amit az ember szinte ingyen tehet a kamrába, és ráadásul nagyon finom, ha sikerül eltalálni az elkészítését. Tulajdonképp mondhatjuk, hogy ez a gyűjtögetős ősasszonyos dolog úgy általában véve a gyűjtögetős mániámból fejlődött ki. Gyűjtögetés: 'még akármire is jó lehet' jeligére. Az ősasszonyos meg olyasmikre vonatkozik, amiket el lehet tenni fagyasztóba, kamrába valamilyen finomság formájában, hogy később a pocakban végezze be nemes küldetését. Jó helyre kerül. Szóval a medvehagyma, az olyasmi, amiről mindenki csak beszélt a környékemen, láttam is pár helyen, főleg a piacon, egyébkén szerintem elég horribilis áron: egy gyöngyvirágcsokornyi mennyiséget árultak 100 forintért. Finoman szólva nem gazdaságos mulatság a piaciból bevásárolni az eltevéshez. Ezért elkezdtem felhajtani a tippeket, hogy hol lehetne szedni. A Tenkes felém közelebb eső déli lejtőin sajna nem jött be, pedig körbejártam a Csodabogyó-tanösvényt, némi kitérésekkel is (erről majd később még más cikkben). Aztán az öcsém is látta Villány mellett, de sajna ott sem volt oké a dolog. Habár medvehagyma éppenséggel volt bőven.

Medvehagyma tartósítása házilag, több módon

Medvehagyma tartósítása házilag, több módon

Itt az ideje: Medvehagyma tartósítás házilag, több módon Ezt bejegyzést több blog és weboldal engedélyem és hivatkozás nélkül tette közzé, még a helyesírási hibákat és a náluk sehová el nem juttató hivatkozásokat sem vették észre többen, azt is simán átmásolták, vagyis még csak el sem olvasták mit tesznek közzé. Nem csinálok reklámot egyik gátlástalan tolvaj blognak sem, sokan vannak. De ez az eredeti bejegyzés saját fotókkal és saját szöveggel és saját főzicskézéssel, és itt a hivatkozások is működnek. Most már itt az ideje, hogy gondoljunk a jövőre is... medvehagymailag persze. Mert lassan eljönnek azok napok, amikor nélkülöznünk kell a friss zöld csemegét. Felénk már mindenhol, éppen a legjobb a medvehagyma állapota.

Tartósítás fagyasztva és olajban eltéve

Tartósítás fagyasztva és olajban eltéve

Medvehagymát ugyan legjobb frissiben és nyersen enni, de nincs akadálya annak sem, hogy tartósítsuk, eltegyük télire. 1. módszer - Fagyasztás A medvehagymát megmossuk és jó lecsepegetjük. Fontos, hogy ne tartalmazzon sok vizet, mert fagyasztva egy tömbbe állhat így össze. A medvehagymákat lecsepegtetés után csíkokra vágjuk, és bezacskózzuk. 2. módszer - Üvegben való eltevés: jó bőven megsózzuk, a sóval összeforgatjuk. Ezt követően teljesen tisztára mosott dunsztosüvegekbe nyomkodjuk. Rengeteg belfefér egy üvegbe!!! Miután jól lenyomkodtuk, tegyünk olajat a tetejére (sima napraforgó olaj vagy olívaolaj), hogy megakadályozzuk a megpenészesedést.

Tartósítás többféle módon

Tartósítás többféle módon

Most nagyon zöld bejegyzés következik. Illatos is, de azt az internet (még) nem adja vissza. Ha szedtünk egy kosár medvehagymát, azt azért tettük mert szeretjük, természetes hát ha szeretnénk a szezonján kívül is használni. Tartósítsuk tehát, hogy télidőben is felidézhessük vele a tavaszt. Azért is jó magunk szedni, mert látjuk hol szüreteljük és vigyázhatunk rá, hogy szép tisztán rakjuk a kosarunkba. Ha ezt sikerül, meg is spórolhatjuk a megmosását. Természetesen nem tilos, de utána le kéne szárítani, ami a lehetetlenséggel határos. A tisztítása roppant egyszerű, elég a vastag szárát tőben lecsípni. Csak akkor kell végig lehúzni a fő erét, ha már a szezon vége felé szedtük és nem igazán zsenge.

Tuti menü